Szervezetfejlesztés, vezetési tanácsadás, szervezeti kultúraváltás és változásmenedzsment

A szervezeti változás az üzleti élet természetes velejárója, és egyben a legkritikusabb sikertényezője is. Az új lehetőségek, új termékek és az új üzleti kezdeményezések mind-mind a változást, az addigi rend felbomlását eredményezik. A változásért tett erőfeszítések pedig törvényszerűen jelentős alkalmazkodást kívánnak meg munkatársainktól.

A vezetőknek szükségük van munkatársaik változásra való hajlandóságára, valamint az elköteleződésükre is, annak érdekében, hogy rávegyék őket a változásra.

A változásokért tett erőfeszítések körülbelül hetven százaléka megbukik vagy kisiklik. Ezek a szervezeten belüli változások bukása pedig olyan pusztító erejű következményekhez ezethet, mint az alacsony termelékenység, rossz közhangulat, kielégítetlen elvárások, elpocsékolt pénz és idő, valamint az alkalmazottak magas fluktuációja.

Tanácsadóink számos szervezeti változás elindításában, folyamatában és sikeres megvalósításában szerzett tapasztalatot. Sikerünk záloga és megközelítéseink alapja John Kotter 8 lépéses változásmodellje, melyet világszerte sikerrel alkalmaznak.